Att hyra en butikslokal

För dig som hyr butikslokal

För att underlätta för dig som hyresgäst hos oss finns här information om t.ex. överlåtelse, andrahandsuthyrning och parkering. Här hittar du också kontaktuppgifter till oss på Uppsala Kommuns Fastighetsaktiebolag – din hyresvärd.

Alla verksamheter i Gottsunda Centrum har tillgång till en personalapp med information om vad som händer i centrumet, viktiga nummer, säkerhet och utrymning samt avfallshantering.

Om du är intresserad av att hyra en lokal kan du kontakta vårt uthyrningsteam på telefonnummer 076-698 11 10 eller via mejl.


För dig som hyr butikslokal
Man tittar på sin telefon och går ut från Apotek Kronan

Marknadsföring


​​​​​​​När du hyr en butikslokal i Gottsunda Centrum har du också tillgång till den gemensamma marknadsföringen för centrumet. Vår centrumledare heter Anna Andersson. Du når Anna på telefon 018-28 88 87 eller genom att skicka ett mejl.
Marknadsföring
Centrumledare pratar med hyresgäst

Vid frågor om ditt hyresavtal


Du är alltid välkommen att kontakta vår tf fastighetschef Björn Källström om du har frågor. Du når Björn på telefon 018-40 00 20 eller genom att skicka ett mejl.
Gottsunda Centrum
Interiörbild Gottsunda Centrum

Överlåtelser


Enligt Jordabalken, 12 kapitlet §32 får en hyresgäst inte själv bestämma om hyresrätten till en lokal ska överlåtas till någon annan. Hyresvärden ska skriftligen lämna sitt samtycke till överlåtelsen för att den ska vara godkänd.
​​​​​​​
Om du vill överlåta din lokal ska du ta kontakt med vår tf fastighetschef Björn Källström. Du når Björn på telefon 018-40 00 20 eller genom att skicka ett mejl.
Gottsunda Centrum
Interiörbild Gottsunda Centrum

Andrahandsuthyrning


​​​​​​​I mycket speciella fall kan det vara möjligt att upplåta en butikslokal i andra hand. För att hyra ut lokalen i andra hand krävs hyresvärdens samtycke.

​​​​​​​Om du är intresserad av att hyra ut din butikslokal i andra hand ska du ta kontakt med vår tf fastighetschef Björn Källström. Du når Björn på telefon 018-40 00 20 eller genom att skicka ett mejl.
Gottsunda Centrum
Interiörbild Gottsunda Centrum

Hyra parkeringsplats


Som hyresgäst hos Uppsala Kommuns Fastighetsaktiebolag kan du ansöka om att hyra en parkeringsplats eller parkeringsplats i varmgarage i Gottsunda. Eftersom efterfrågan på parkering är hög kan det bland vara kötid för att få hyra en parkeringsplats.

Kontakta Uppsala Kommuns Fastighetsaktiebolag för att hyra parkeringsplats eller plats i varmgarage. Kontaktinformation hittar du här.
Hyra parkeringplats
Garage i Gottsunda Centrum med parkerade bilar

När du ska flytta in


När du har tecknat ett hyresavtal för en butikslokal i Gottsunda Centrum uppkommer snart många praktiska frågor att hantera. Du får hjälp med allt från lås och larm till parkeringar och soprum om du kontaktar vår reception.
När du ska flytta in
Kvinna som lämnar nycklar till ny hyresgäst

När du ska flytta ut


När du har sagt upp ditt hyresavtal för avflyttning så uppkommer snart många praktiska frågor att hantera. Kontakta receptionen för att få hjälp med de olika momenten.
Gottsunda Centrum
Interiörbild Gottsunda Centrum